Hier staan de nieuwsberichten van de LWO. Zoek je berichten over een onderwerp of een bepaald bericht? Er zijn drie manieren:

  • Zoeken op woorden: rechts in het tekstvak
  • Zoeken op categorie: hieronder met de knoppen
  • Volgorde aanpassen: rechts sorteren op datum of naam en oplopend of aflopend

Nieuwsberichten voor leden staan op de ledenpagina.

.

Maatwerk bij hypotheek verstrekking

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft op 7 juli het rapport ‘Maatwerk voor hypotheekverstrekking’ uitgebracht. Dit rapport is geschreven door het ‘Platform maatwerk’ dat door de minister was ingesteld. In dit rapport en in de aanbiedingsbrief van de minister staan enkele zaken die voor de financiering van woonboten interessant zijn.

Lees meer

Rabobank en rente opslag

De LWO krijgt regelmatig vragen over de 0,8% rente opslag die de Rabobank rekent voor woonboothypotheken. De indruk bestaat dat de Rabobank misbruik maakt van de monopoliepositie die de Rabobank op dit moment heeft.

Lees meer

Wijziging Bouwbesluit

Eind vorig jaar werd door de Tweede en Eerste Kamer de wet aangenomen die regelt dat woonboten (drijvende woningen) onder de Woningwet vallen. Drijvende woningen zijn hiermee bouwwerken geworden waarvoor het Bouwbesluit 2012 gaat gelden. Het Bouwbesluit 2012 moet hierdoor aangepast worden voor drijvende woningen. Voor deze aanpassingen is een internetconsultatie gestart.

Lees meer

Wetsvoorstel woonboten

Op 20 december is in de Tweede Kamer met algemene stemmen de Wet verduidelijking voorschriften woonboten aangenomen. Dit is de wet die regelt dat woonboten onder het Bouwbesluit gaan vallen.

Lees meer

ING zet hypotheek door

ING garandeert dat de voorwaarden waaronder ING-villa hypotheken zijn afgesloten ook na 1 oktober blijven gelden. De ING komt hiermee terug op hun brief van februari dit jaar waarin de bevriezing van alle hypotheken werd aangekondigd.

Lees meer

Kassa: ING en LWO

Het actualiteiten programma KASSA heeft op 7 mei een item gewijd aan de ING woonbotenhypotheek. Liesbeth Koning van de LWO was aanwezig. In het nieuwsbericht een link naar het artikel en fragment.

Lees meer

Toestroom nieuwe leden

De afgelopen weken heeft de LWO een grote stroom aanmeldingen van nieuwe leden ontvangen. De LWO is daar erg blij mee. Het kost even tijd om alle aanmeldingen te verwerken.

Lees meer

Eenvandaag over ING en woonboothypotheken

Het actualiteitenprogramma Eenvandaag heeft woensdag 17 februari op radio en TV aandacht besteed aan het stoppen van hypotheken voor woonboten. PvdA heeft inmiddels kamervragen gesteld. In het nieuwsbericht staan links naar de nieuwsitems.

Lees meer