Amsterdam verhoogt de precario voor ligplaatsen

Amsterdam verhoogt de precario voor ligplaatsen

Geplaatst op 09-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de precario voor ligplaatsen voor woonboten in Amsterdam fors verhoogd. Precario is een belasting op het gebruik van gemeentelijke grond of water, bijvoorbeeld ten behoeve van een terras of voor de ligplaats van een woonboot.
De afgelopen jaren is de precario al eerder verhoogd. Er is geen wettelijke bescherming tegen dergelijke verhogingen. Precario wordt door de gemeenteraad vastgesteld. Ook voor verhoging van de huurprijs van ligplaatsen bestaan er geen regels.
De kosten (precario of huur) van een ligplaats voor een woonboot maken deel uit van de woonlasten. Wonen behoort tot de eerste levensbehoeften. Via wet- en regelgeving worden deze kosten voor woningen op het land nog enigszins in de hand gehouden. Voor ligplaatsen voor woonboten bestaat een dergelijke bescherming niet. Het is één van de verschillen die er nog steeds bestaan tussen wonen op het water en wonen op het land.

Voor meer informatie over de precario in Amsterdam: www.amsterdam.nl/nieuws/nieuws/precariobelasting


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl