ENERGIELABEL: NIET DIGITAAL EN DUS OOK NIET GOEDKOPER

ENERGIELABEL: NIET DIGITAAL EN DUS OOK NIET GOEDKOPER

Geplaatst op 30-07-2021  -  Categorie: Energie

Het energielabel wordt niet goedkoper, althans niet op korte termijn. Ondanks de oproep van de Tweede Kamer gaat minister Ollongren hiertoe geen actie ondernemen. De LWO is zeer teleurgesteld in de reactie van de minister, want voor waterbewoners zijn de druiven extra zuur. Vorig jaar kon nog geen energielabel aangeschaft worden en nu moet het tegen hoge kosten. Walbewoners daarentegen konden vorig jaar wel profiteren van het goedkope, digitale energielabel.

De hoop van de LWO was gevestigd op de introductie per 1 juli van een digitale versie waar ook waterbewoners van kunnen profiteren, maar dit alternatief voldoet niet aan de eisen en is dus vooralsnog niet verkrijgbaar. De minister weigert bovendien een maximumprijs voor het energielabel in te stellen, omdat ze bang is dat dat marktverstorend werkt.

DIT VINDT DE LANDELIJKE WATERWOON ORGANISATIE

Het doel van het energielabel is ook bewoners bewust te maken van het energieverbruik van een woning en zo mogelijk de woning duurzamer te maken. Afgezien van de vraag in hoeverre overheden toestaan dat drijvende woningen en varende woonschepen worden verbouwd om energiezuiniger te worden én verduurzaming daadwerkelijk kan, kopen eigenaren zo’n label alleen als ze hun woning willen verkopen. Met deze prijs schiet het label zijn doel voorbij.


Meer informatie:Link naar de brief van de minister


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl