Het Rijksvastgoedbedrijf in de fout

Het Rijksvastgoedbedrijf in de fout

Geplaatst op 11-07-2022  -  Categorie: Wetgeving

Per 1 juli 2022 geldt voor verhogingen van de lopende huur voor ligplaatsen een maximum. Voor 2022 is dit maximum 3.3%. Deze regeling is onderdeel van de Wet huurbescherming ligplaatsen die op die datum is ingegaan.
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft voor de jaarlijkse indexeringen die ingaan per 1 juli hiermee geen rekening gehouden en een te hoog percentage gerekend. De reden voor de fout ligt, aldus het RVB, in de combinatie van het laat bekend worden van de ingangsdatum van de wet en de voorbereidingstijd van de nota's. De nota's waren al aangemaakt toen de datum van 1 juli bekend werd. Hierop is toen, ten onrechte, geen actie ondernomen.

Het RVB stuurt de huurders een bericht en zal de nota's aanpassen en het teveel betaalde bedrag retourneren of verrekenen. Omdat één en ander handmatig moet gebeuren, kan dit nog even duren.

De LWO adviseert, voorzover dit al niet is gebeurd, de nota's te betalen om discussie over huurachterstand te voorkomen.

Voor de jaarlijkse indexeringen die voor de rest van dit jaar worden toegepast geldt ook het maximum van 3,3%. In 2023 zal een nieuw percentage worden vastgesteld. Deze regeling voor de maximering van de huurstijging voor ligplaatsen geldt tot 1 mei 2024.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl