LWO reactie op Woningwet naar Tweede Kamer

LWO reactie op Woningwet naar Tweede Kamer

Geplaatst op 21-05-2019  -  Categorie: Wetgeving

De LWO heeft een reactie op het wetsvoorstel Wet verduidelijking voorschriften woonboten aan de Tweede Kamer gestuurd. U kunt de brief hier downloaden.

De LWO vindt het een slechte zaak dat in het wetsvoorstel geen definitie van een bouwwerk is opgenomen en op diverse plaatsen de wettelijke regeling voor een ligplaats is geschrapt. Met name dit tweede punt, het niet regelen van de wettelijke status van de ligplaats en ondergrond van een drijvend bouwwerk, haalt de kern uit de voorgenomen wijziging. Het niet wettelijk regelen van de ligplaats is ook in strijd met de beleidsuitspraak van de regering die van mening is ‘dat het verschil in regulering voor woonboten ten opzichte van bouwwerken op het land inmiddels niet valt te rechtvaardigen’ (Memorie van Toelichting, einde van §2). Het was niet voor niets dat de regeling van de ligplaats wel was opgenomen in het eerste concept van wet.

De LWO verzoekt de Kamer om het bestaande recht op wonen wettelijk te verankeren.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl