Succes in Zaandam

Succes in Zaandam

Geplaatst op 13-06-2023  -  Categorie: Wetgeving

Het platform Zaanse Woonschip Bewoners (ZWB) is het gelukt een aantal wijzigingen aan te brengen in de nieuwe woonschepenverordening die door de gemeente zonder overleg was opgesteld. In deze verordening kreeg de gemeente wel erg veel ruimte om een ligplaatsvergunning in te trekken of schepen te verplaatsen.

Het bewonersplatform heeft een brief aan de gemeente gestuurd met hun bezwaren. De verantwoordelijke wethouder is in gesprek gegaan met de bewoners. De verordening is daarop aangepast zodat de rechten en plichten van gemeente en bewoners meer in evenwicht zijn. De belangenorganisatie is tevreden met het gewijzigd voorstel dat binnenkort voor besluitvorming naar de gemeenteraad gaat.

De LWO heeft op enkele momenten meegedacht met het platform van bewoners. De reactie van de wethouder verdient een compliment. De rechtszekerheid van de bewoners ten aanzien van het gebruik van de ligplaats blijft echter nog steeds achter bij die van walbewoners. Om dit te veranderen is aanpassing van wetgeving nodig. De LWO blijft hiernaar streven.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl