Uitstel voor invoering nieuw energielabel?

Uitstel voor invoering nieuw energielabel?

Geplaatst op 28-09-2020  -  Categorie: Wetgeving

De Tweede Kamer nam onlangs een motie aan van VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis waarin gevraagd wordt de invoering van het nieuwe energielabel uit te stellen.
Het nieuwe energielabel zal huiseigenaren gemiddeld € 190 gaan kosten. Nu is dit nog rond de € 10. Deze verhoging is het gevolg van het verplicht stellen van het inschakelen van een energiedeskundige bij het aanvragen van het label. Nu kan dit nog eenvoudig zelf online.

Wat betekent dit voor eigenaren van woonboten? Op dit moment kunnen eigenaren van woonboten geen energielabel aanvragen omdat de software daarvoor niet geschikt is. Dit probleem zou per 1-1-2021 zijn opgelost. Dan betaalt men echter wel het dan geldende hogere tarief. De vraag is nu: wordt de invoering van het nieuwe label uitgesteld en gaat de aanpassing van de software wel door per 1-1-2021? In dat geval zouden ook woonbooteigenaren nog enige tijd tegen het lage tarief een label kunnen aanvragen.

We houden u op de hoogte.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl