Weer uitstel invoering Omgevingswet

Weer uitstel invoering Omgevingswet

Geplaatst op 20-10-2022  -  Categorie: Wetgeving

Minister Hugo de Jonge heeft in een brief aan de Tweede Kamer (zie bijlage) aangekondigd de invoering van de Omgevingswet uit te stellen tot 1 juli 2023. Hierdoor wordt de invoering nogmaals vertraagd met een half jaar.
De belangrijkste reden voor dit uitstel is dat met name de provincies meer tijd nodig hebben voor het oefenen met het nieuwe Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Dit DSO dreigt steeds meer de bottleneck te worden voor de uitvoering van de Wet. Het Adviescollege ICT-Toetsing heeft zelfs al aangeraden dit DSO opnieuw te ontwerpen. Dit advies heeft de Minister niet gevolgd.
Vooral gemeenten zijn niet blij met dit hernieuwde uitstel. Zij stonden in de startblokken om per 1 januari te beginnen. Het uitstel vertraagt ook noodzakelijke besluitvorming over gemeentelijke ruimtelijke plannen. In hoeverre de woonbotenwereld hier nadeel van ondervindt is voor ons moeilijk in te schatten en zal per gemeente verschillen.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl