Zuid Holland vergeet in omgevingsbeleid wonen op het water

Zuid Holland vergeet in omgevingsbeleid wonen op het water

Geplaatst op 28-05-2019  -  Categorie: Algemeen

provincie-zuid-hollandWaterbewoners opgelet!

De provincie Zuid-Holland heeft beleid ontworpen voor de omgeving van de provincie. In dat ontwerp komt wonen op het water niet voor. Niet in drijvende woningen en ook niet in varende woningen. Wonen op het water is een volwaardige woonvorm. De LWO vindt daarom dat wonen op het water in het provinciaal beleid moet worden benoemd en meegenomen. Niet alleen de provinciale wateren, maar alle wateren in de provincie waar wordt gewoond.

De LWO stuurt een zienswijze op het ontwerpbeleid naar de provincie. Ook u als waterbewoner in de provincie Zuid-Holland, kunt een zienswijze indienen. De LWO roept daarom alle waterbewoners in Zuid-Holland en daarbuiten, op een reactie te sturen naar de provincie, zodat de provincie de waterbewoners niet over het hoofd ziet.

In de bijlage staat hoe en waar u een reactie kunt indienen. De reactie kan tot en met 17 december worden ingediend. Laat het provinciaal bestuur luid en duidelijk weten dat wonen op het water een volwaardige woonvorm is en de provincie daar niet aan voorbij mag gaan. Laat weten waar u woont, hoe lang daar al wordt gewoond.


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl