Advies over ligplaatsvergunning

Advies over ligplaatsvergunning

Geplaatst op 22-05-2019  -  Categorie: _Archief

De gemeente Amsterdam heeft de woonbotenpopulatie in Amsterdam een brief (zie de brief) gestuurd waarover de LWO vragen krijgt van leden. In de brief wordt gesteld dat er een geldige ligplaatsvergunning moet zijn om in aanmerking te komen voor een omgevingsvergunning van rechtswege. Op 1-1-2018, wanneer de Wet verduidelijking voorschriften woonboten ingaat, krijgt iedereen met een geldige ligplaatsvergunning een omgevingsvergunning van rechtswege. Hoewel er vraagtekens kunnen worden gezet bij de noodzaak van het hebben van een ligplaatsvergunning indien de ligplaats is opgenomen in het bestemmingsplan, adviseert de LWO toch om alle documenten op orde te hebben. Zoek dus die ligplaatsvergunning op en alle andere vergunningen (vervangingsvergunning etc) die van toepassing zijn op de huidige woonboot en de huidige ligplaats. Een ligplaatsvergunning is niet in alle gevallen meer aanwezig of er is een ligplaatsvergunning die niet meer in overeenstemming is met wat er nu ligt. Vraag een kopie van de vergunning op en regel zo nodig de wijziging, zodat de vergunning actueel is. Van belang is met name dat de maten van de boot zoals die nu zijn overeenkomen met de maten die in de vergunning worden genoemd.
Dit advies geldt niet alleen voor woonbooteigenaren in Amsterdam. De wet is van toepassing op alle woonboten in Nederland, het overgangsrecht ook.


De brief


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl