Subsidie voor aanleg riolering weer van kracht

Subsidie voor aanleg riolering weer van kracht

Geplaatst op 27-05-2019  -  Categorie: Algemeen

nieuws-groen-dakVanaf 1 december a.s. kan er weer subsidie worden aangevraagd voor de aanschaf en aanleg van een rioleringspomp in een woonboot (die als bouwwerk in de zin van de Woningwet/Wabo wordt gezien) boven Staatsgronden. De vorige subsidieregeling verliep op 1 januari 2017.
Er is per aansluiting maximaal 2000 euro subsidie beschikbaar. Formulieren voor het aanvragen van de subsidie moeten op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland (tel: 088 – 0424242, www.rvo.nl/rioleringwoonboten) staan. De LWO heeft de RVO gebeld, omdat op de website het bericht ‘gesloten’ staat. De LWO heeft verzocht het loket zo spoedig mogelijk weer te openen en in ieder geval uiterlijk 1 december a.s.

Volgens de minister zijn er nog 200 woonboten in Nederland die boven staatsgronden liggen, niet aangesloten op riolering of op een IBA (individuele behandeling afvalwater). Er zit 400.000 euro in de subsidiepot.

bijlagen Staatscourant 60966

bijlage Staatscourant 60979


De Landelijke Waterwoon Organisatie

De LWO behartigt de belangen van woonbootbewoners, ondersteunt haar leden, stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het wonen op het water en onderhoudt een uitgebreid netwerk om haar doelen te bereiken. De LWO doet dat samen met haar leden.

Contact

LWO Secretaris
p/a Postbus 166
6600 AD Wijchen

Bankrekeningnummer: NL62INGB0007112302

LWO-Helpdesk

Heeft u vragen of problemen: mail ons!

De LWO-Helpdesk geeft eerstelijnsadvies bij juridische en andere problemen
rond het waterwonen. Stel uw vraag via ons mailadres: owl.[antispam].@lwoorg.nl of
schriftelijk aan: Postbus 166, 6600 AD Wychen.

E-mail

Voor vragen aan het bestuur: owl.[antispam].@lwoorg.nl

Voor de ledenadministratie: nimdanedel.[antispam].@lwoorg.nl